PENGE- OG VÆRDISKABE

Pengeskab eller brandskab?

Går du og overvejer at erhverve dig et penge- eller brandskab, er der god fornuft i at starte med at overveje, hvad dine behov er, samt hvilke forventninger du har til anvendelse.

Det en god idé indledningsvis at vurdere, hvad du vil sikre, om du både vil brand- og tyverisikre eller kun har brug for sikring mod en af delene.

Et pengeskab er ikke nødvendigvis brandsikkert, og et brandskab er ikke nødvendigvis tyverisikret. Hvis du ønsker at sikre dig mod både indbrud og brand, bør du vælge et skab, der sikrer dig i begge situationer.

Brandskabe med forskellige klassificeringer

Brandsikre dokumentskabe eller brandklassificerede skabe er velegnede til beskyttelse af personlige papirer som fx kontrakter, forretningsdokumenter og korrespondance.

Hvis et skab er brandtestet, kan det fx have betegnelsen NT Fire 17, UL eller EN 15659. Brandtesten indikerer antallet af minutter, hvor indholdet er beskyttet mod brand. F.eks. er et skab klassificeret P30 testet til 30 minutters beskyttelse mens P120 yder 120 minutters beskyttelse. Bemærk brandsikre skabe er ikke testet mod indbrud, så vil du sikre mod dette også, skal du vælge et skab, der er både brand- og indbrudsbeskyttet. Et indbrudsklassificeret skab er derimod ofte forsynet med brandisolering, så du både opnår indbruds- og brandbeskyttelse.

Hvis du har behov for det, kan du kan supplere dit brandskab med en datamedieindsats, der yder sikker opbevaring af harddiske, DVD’er og lignende. Dette er vigtigt, da disse er væsentlig mere følsomme i forhold til varme end papir.

Forskellige aflåsningsformer

Udover overvejelser vedr. størrelsen på dit pengeskab eller brandskab er der også andre ting, du med fordel kan tænke over, som fx hvordan skabet skal aflåses. Der findes i princippet 3 forskellige typer låse: Nøglelåse, mekaniske kodelåse og elektroniske kodelåse, der hver især har deres forcer og begrænsninger. Vi rådgiver dig grundigt, så du vælger den aflåsningsform, der passer bedst til dit behov.

Vælg rigtigt første gang

Mange mennesker vælger i starten et for lille skab, idet de fejlvurderer omfanget og antallet af ting, de vil opbevare i pengeskabet. Og typisk forholder det sig sådan, at der hen ad vejen tilkommer flere værdier, der med fordel kan opbevares i pengeskabet. Derfor er det en god idé at investere lidt tid i projektet, så du rammer rigtigt første gang.

Når du har afdækket dit aktuelle behov, er det vores klare anbefaling, at du vælger et skab, der er et nummer større end det aktuelle behov, så du erhverver et pengeskab, der kan bruges flere år ud i fremtiden.

Få hjælp af en fagmand

Hos JT Låse har vi stor viden indenfor pengeskabe og brandskabe. Vi rådgiver dig grundigt og sørger for, du bliver gjort bekendt med de mange muligheder på markedet. Derfor kan du, hvis du køber dit brand- eller pengeskab gennem os, være sikker på at du klædt ordentlig på til at vælge det skab, der bedst lever op til dine ønsker og forventninger.

Kontakt os

Vi sidder klar ved telefonerne på 70 22 11 80 til at rådgive dig. Så ring til os hvis du har spørgsmål eller skal bruge et sikringsskab. Du kan også kontakte os via vores kontaktformular.

Vi er medlem af Låsesmedeforeningen

Info:

Brugte pengeskabe.

Brochurer:

Godkendte skabe:
Pengeskabsserie Gigant (PDF)

Værdiskabe - Sentry:

Værdiskab CS1, 2 og 3
Værdiskab T1, T2, T3 og T5
Værdiskab